За резервация и запитвания: +359 892 476 929 +359 892 476 547

Автоматици под наем

кола автоматик под наем преглеждания

Автоматици под наем е услуга, с която искаме да направим удоволствието от Вашето пътуване по-голямо. В Best Deals Rent-a-Car разполагаме с автопарк, в който има голям избор на автоматични коли. Вижте предложенията ни и се спрете на най-подходящия автомобил за Вас. Ако се затруднявате във вашия избор, ние сме насреща. Достатъчно е само да ни пишете или позвъните и ще се отзовем.

 Ето и най-важните предимства, ако изберете автоматици под наем пред колите с ръчни скорости:

  • По-малък риск от ПТП

Едно от основните предимства е, че ще свикнете по-лесно и бързо с колата, защото отпада приспособяването към смяната на скоростите, което си има своя специфика за всяка една. От гледна точка на безопасността, в критични моменти шофьорът не се разсейва със смяната на скоростите. Това увеличава увереността на водача и намалява риска от пътнотранспортно произшествие.

  •  По-спокойни шофьори

Автоматиците се карат по-лесно и така си спестявате допълнително напрежение. Вниманието ви е фокусирано изцяло върху пътя, габаритите, поведението на останалите водачи, спирачния път и т.н. От друга страна, колите с ръчни скорости изискват много по-добро познаване на колата и натрупан шофьорски опит. По-младите шофьори намират за трудно едновременното действие на натискане на съединителя и смяната на скорост.   

  • По-лесни за управление

Колите с автоматични скорости се карат по-лесно. Те нямат съединител, като този педал просто липсва и оставя левия крак свободен. Шофирането с автоматични скорости е по-лесно и изисква по-малко опит и концентрация. Шофьорът трябва само да следи колата да се движи със съобразена скорост, като подобно на картинг – натиска газ и спирачка.

  • Режим, подходящ за задръстване

Автоматичните скоростни кутии имат т.нар. режим на пълзене, който е неоценим в задръстванията. Нужно е само да отпуснете спирачката и тя тръгва да се движи бавно, натискате я и колата спира.

Точно обратна е логиката при колите с ръчни скорости, където при спиране в задръстване задължително трябва да натиснете и съединител, ако не искате колата да изгасне. Обмислянето това ли е най-оптималната придавка, смяната на скорости и използването на съединител  – всичко това освен, че предизвиква нервност, отнема и от удоволствието на шофирането.

Какво трябва да знаете, когато наемате автоматици

Скоростният лост при колите с автоматични скорости е различен. Автоматичен автомобил не означава, че няма скоростен лост. Стандартните автоматични кутии имат 4 основни положения: Park, Reverse, Neutral и Drive, индикирани в повечето случаи от първата буква като:

  • (P) Park: Тази позиция се избира, когато сме спрели напълно и искаме да слезем от колата, т.е. тя да остане паркирана. Така трансмисията се заключва и колата остава неподвижна. Не забравяйте, че за по-голяма сигурност е задължително също да използвате ръчната спирачка. Режим Park не е достатъчен при окончателно спиране на колата.
  • (R) Reverse: Това е режим за движение назад или пряк аналог на задната скорост.
  • (N) Neutral: Тази позиция на лоста при автоматичните скоростни кутии е сходна на освобождаването от скорост при ръчните скоростни кутии.
  • (D) Drive: Това е режим за движение. Не забравяйте, че за да потегли колата, трябва да сте махнали крака си от спирачката и да сте освободили ръчната спирачка.

Как да наемете автоматик при нас?

наем на кола автоматик

Достатъчно е само да ни се обадите или да заявите през сайта. Наемането на автоматик не се различава от наемането на кола с ръчни скорости. Както и при останалите автомобили, в наема е включена застраховка „Гражданска отговорност“, винетка, денонощна пътна помощ при техническа повреда, предоставяне на заместващ автомобил, в случай на техническа неизправност.

Не забравяйте, че след като вземете автомобил от нас, сме на Ваше разположение 24/7 и при необходимост винаги може да ни се обадите.

Какво още трябва да знаете за автоматик под наем

Какво е предимството на автомобилите с автоматична скоростна кутия?Автоматичните трансмисии сменят предавките вместо вас автоматично взависимост от условията на шофиране, което означава, че никога не трябва да мислите коя предавка да използвате. Ако карате автомобил с ръчна скоростна кутия, вие избирате коя предавка да използвате и кога да превключвате. При автоматиците имате възможност винаги да държите волана с две ръце, което осигурява по-голяма безопасност. Предимство е също, че имате само два педала, вместо три при ръчните скорости, което ви спестява усилия.
Защо автоматичните автомобили са лесни за управление?Тъй като не е необходимо да сменяте скоростите, автоматичните автомобили нямат видим съединител, а скоростният лост ви дава четири опции: неутрално (N), задно (R), паркиране (P) и шофиране (D). Просто изберете правилната позиция и двигателят ще свърши останалото вместо вас.
Какво означава 3, 2, 1 в кола с автоматик? Ако изберете опцията „1“, скоростната кутия ще използва само първа предавка. Ако изберете опцията „2“, скоростната кутия ще използва само първа и втора предавка. Ако изберете „D“, скоростната кутия ще използва всички налични предавки.
Можете ли да превключите от D на M, докато шофирате?Да! Тези модерни автоматични трансмисии, които имат ръчен режим, са предназначени да правят това. Превключването към ръчен режим от автоматичен, дори по време на круиз, е нещо, за което са създадени. През последното десетилетие автоматичната скоростна кутия претърпя няколко подобрения.
Защо автоматичната кола е по-добра за шофиране в неравни, хълмисти райони?Ако ви предстои пътуване в район с преобладаващо хълмист терен, тогава автоматиката може да ви бъде най-добрият приятел. Автоматиците предлагат застопоряване по наклон, което спира превозното средство да не тръгне назад.

 Забравете за стреса при шофиране, насладете са на процеса. Свалете напрежението като наемете автомобил с автоматични скорости от BestDeals Rent-a-Car.

Ние предлагаме автоматици от висок и среден клас, с разнообразни параметри, които да отговорят на Вашите нужди и очаквания.

BestDeals Rent-a-Car е винаги на ваше разположение и с грижа за Вашия комфорт на пътя!

Обадете ни се!  Или направете запитване чрез сайта още сега!