За резервация и запитвания: +359 892 476 929 +359 892 476 547 bestdealsrentacar@gmail.com
bestdealsrentacar@gmail.com
Вижте Цени и Автомобили ТУК

ЯБЛАНИЦА, ГЛОЖЕНЕ и ЗЛАТНА ПАНЕГА

Златна Панега преглеждания

Какво да видите ако пътувате по автомагистрала Хемус А2 -1 част, Ябланица – Гложене – Златна Панега

Ако се нуждаете от автомобил под наем, за да осъществите своето пътуване, вижте нашите предложения. Ябланица се намира на 88 км от гр. София. До нея ще стигнете движейки се по път А2 – автомагистрала Хемус. Ябланица е разположена в Западния Предбалкан, над нея се извисява рид Драгоица, със своя връх Нишана. Известна е с ябланската халва, която можете да опитате докато сте тук. Ние отседнахме  при Жоро в Шарените къщи, в квартал Братевци, малко над Ябланица.

 До Гложенски манастир “Св. Георги Победоносец” с автомобил под наем

Манастирът се намира в  близост до с.Гложене. Смята се, че датира от ХIII в. До него се стига след продължително изкачване с кола по тесен горски път. Манастирът е построен върху скала и по-скоро прилича на средновековна крепост, отколкото на света обител. Освен на великолепната гледка от високо, тук ще се насладите и на музеи, които манастира помещава.

Пещера Съевата Дупка

Непременно вижте тази природна забележителност. Тя се намира на 12км от Ябланица и е включена в 100-те национални туристически обекта. Пещерата е облагородена и електрифицирана, разполага с гид, които ще ви разкаже интересни факти. Всичките пет зали са невероятни.

Пещера Проходна, Божиите очи

В близост до с. Карлуково се намира пещерата Проходна или Божиите очи. Пещерата представлява естествен скален мост с дължина над 200 м. В миналото водите на р. Искър са запълвали пещерата. Тук на тавана са се образували два еднакви отвора наподобяващи очи, поради което идва и името Божиите очи.

Водно колело, каяк или кану по Искър- Златна Панега

Екопътеката “ Искър-Златна Панега” е една от най-впечатляващите в България. В началото пътеката стартира с два маршрута, единият за баби и внуци, а другият за всички останали. Имате възможност да я извървите пеша или карайки водно колело, тук се предлага и разходка с лодка, кану. По скалите са изградени дървени мостчета,а гледката е приказна. Може да продължите до плаващият ресторант и да видите водни лилии. Пътуването приключва преди язовирната стена. Приятно пътешестване от екипа на BestDeals Rent-a-car! Изберете своя автомобил под наем оттук.