За резервация и запитвания: +359 892 476 929 +359 892 476 547 bestdealsrentacar@gmail.com
bestdealsrentacar@gmail.com
Вижте Цени и Автомобили ТУК

Баба Ванга и Рупите

баба Ванга преглеждания

М И С Т Е Р И Я ,  Я С Н О В И Д С Т В О, 

И З Ц Е Л Я В А Щ А   Е Н Е Р Г И Я

Б А Б А  В А Н Г А,  Р У П И Т Е

ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА РАЗХОДКА С АВТОМОБИЛ

Какво да видите ако пътувате по Е79

/ София – Кулата /

Отправяме ви предложение за приятна еднодневна разходка с автомобил под наем до Рупите и къщата на Ванга /1911-1996г/. Пътят от София до Рупите е около 2 часа с автомобил, така че за да успеете да разгледате за ден е добре да тръгнете по-рано.

Село Рупите се намира в Югозападна България само на няколко километра от град Петрич и на около 180 км от София. Това е една от най-мистичните местности в България, място познато с лечебните си минерални извори от древността. Тук ясновидката Баба Ванга, която приживе живее в Петрич е пребивавала инамирала спокойствие и отмора.

Според нейни думи именно тук тя събира нужната й космическа енергия и прави пророческите си предсказания за малки и големи събития.

Ясновидката прекарва последните години от живота си в Рупите, като облагородява селото и със собствени средства построява храма “Света Петка Българска”, който е място за поклонение на хиляди нуждаещи се хора.

храм Света Петка Българска

Изберете своя автомобил от тук: https://bestdealsrentacar.com/

КОЯ Е ВАНГА /1911-1996/

От стари времена човечеството познава пророци и оракули. Това са феномени, необяснимо извличащи информация за бъдещето, ясновидци и предсказатели.

Баба Ванга е прочута българска ясновидка, позната далеч извън пределите на България. Снимани и преведени са множество документални филми за нейните предсказания. Дори и тези, които не вярват в пророците се вслушват в нейните предсказания. И има защо, повечето от нейните предсказания впоследствие наистина се сбъдват.

Според някои източници тя е родена през 1911г. От много малка остава сираче, а около 12-тата си година ослепява при мистериозни обстоятелства. 

коя е Баба Ванга

С ослепяването се явява нейната дарба. Появява се мистериозен глас, който остава с нея до края на живота й и й нарежда какво да говори и какво да премълчи.

Тя е причина за безброй чудеса – излекувани хора, родени деца, открити изчезнали вещи, заздравени семейства. Помогнала е на хиляди хора със своите съвети.

Лекарите са удивени колко лесно е поставяла диагнози, без апаратура и изследвания.

Тя прави изключително много предсказания, касаещи бъдещето на човечеството. Една част от тях се сбъдват, за други предстои да се разбере. Говори за скрити тайни, касаещи луната, за голяма тайна закодирана вътре в нас – човешките същества; за древните свещени  книги, в които са скрити големи истини за нашия свят и за дългия път, който Човечеството трябва да извърви в своето развитие.

С Б Ъ Д Н А Т И  П Р О Р О Ч Е С Т В А

ясновидски предсказания

За своя дълъг живот ясновидката прави не малко предсказания, някои от които се сбъдват след смъртта й, за други предстои да разберем.

 • Избухването на Втората световна война /1939-1945г/
 • Смъртта на цар Борис III -1943г
 • смъртта на Сталин -1953г
 • Покушението срещу Джон Кенеди – 1963г
 • Смъртта на Индира Ганди- 1984г
 • Разпадането на СССР- 1991г
 • Смъртта на принцеса Даяна /1961-1997г/
 • Потъването на руската подводница Курск – 2000г
 • Атентата срещу Кулите близнаци в Ню Йорк – 11.09.2001г.
 • Идването на власт на чернокож президент в САЩ -2009г
 • Ковид епидемията-2019
 • Недостига на водните ресурси – в момента и др.

Изберете своя автомобил от тук: https://bestdealsrentacar.com/

ИСТОРИЯ

З а щ о  Р у п и т е ?

К а к в о  д а в а  с и л а  н а  т о в а  м я с т о 

Рупите

Рупите се намират в подножието на Кожух планина, в земи на отдавна изгаснал вулкан.

Според Ванга мястото е особено и и служи като акумулатор, от който тя черпи сила и енергия.

Баба Ванга разказва за предишна цивилизация живяла в подножието на планината, когато неочаквано бедствие слага край на тяхното съществуване.  

В тяхна памет ясновидката нарежда да бъде построен огромен кръст по склона на планината. Той е с височина над 30 метра и посетителите спокойно могат да се изкачват по него.

Местността Рупите е включена в Стоте национални туристически обекта на Българския туристически съюз.

Тук може да видите редки растителни, животински видове и птици.

Оттук минава един от двата основни миграционни пътя на прелетните птици в България.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

В близост се намират:

 • Скалният храм “ Св. Пантелеймон”, той представлява тракийско светилище изградено като скална църква.Народните предания разказват, че св. Иван Рилски е свързан с тази обител в ранните години на своето отшелничество.
Скалният храм Св. Пантелеймон
 • Античен град Хераклея Синтика – Смята се че тук в древността е живяло тракийското племе синти. Градът е бил опустошен от силно земетресение около 380 година. Археолозите свидетелстват, че градът бил модерен за своето време и с изградена канализация. 
Античен град Хераклея Синтика

Изберете своя автомобил от тук: https://bestdealsrentacar.com/

ИНТЕРЕСНО

По възможност Ви препоръчваме да посетите Рупите на 15-ти август. Тогава, тук се провежда традиционният събор “Успение Богородично”.

https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D0%B0%D0%BD%D0%B3%D0%B0

Източник: книга “ Ванга ”, автор: д-р Здравка Младенова; Интернет