За резервация и запитвания: +359 892 476 929 +359 892 476 547

Какво представлява авторизация на депозит?

Какво представлява авторизация на депозит преглеждания

Авторизация на депозит

Авторизация на депозит при наем на автомобил изисква клиента да предостави на агенцията за автомобили под наем своята банкова карта. BestDeals Rent a car приема както кредитни, така и дебитни банкови карти, стига по тях да има достатъчна наличност , която отговаря на размера на депозита.

Опцията Авторизация е създадена с цел да се гарантира определена наличност по сметката. При подадено искане за Авторизация през ПОС терминал и предоставена банкова карта се прави запитване до банката издател за наличие на достатъчна сума по сметката при дебитните карти или разрешен кредитен лимит при кредитните.

Съответно следва одобрение или неодобрение на съответната авторизация. Вие получавате издаден бон с детайлите по Авторизацията.

Успешна авторизация

При успешна авторизация на депозит означава, че средствата само се блокират по картата и намаляват оставащата разполагаема наличност в нея, но те остават по сметката. Така авторизираната сума не напуска вашата сметка, но вие не я виждате в наличност, може да я видите в „Блокировки” или друга опция обозначена от вашата банка.

Анулиране на авторизация

Когато върнете автомобила във вида, в който е нает, без щети, липси и заредено гориво и сте спазили всички изисквания по Договора за наем авторизираната сума ще бъде отблокирана от нас. За целта вие отново ни предоставяте картата, по която сме направили авторизацията.

От своя страна ние изпращаме отчет към банката за освобождаване на сумата имайте в предвид, че всяка банка има различен срок, в който тя ще  обработи подаденият от нас отчет, за да бъде сумата отново налична. Отново получавате бон, този път за Анулиране на Авторизацията. Запазете го за справка, докато не бъде освободена блокираната сума.

Забавяне при освобождаване на блокираната сума

Когато имате въпроси е най-добре да се свържете с банката издала вашата карта. Обикновено на гърба на картата ви има телефонен номер.

С издадените от нас бонове вие можете да направите справка за статуса на съответната транзакция. И да се запознаете с процедурите и сроковете, които вашата банка спазва.

BestDeals Rent a car ви пожелава приятно пътуване!