За резервация и запитвания: +359 892 476 929 +359 892 476 547 bestdealsrentacar@gmail.com
bestdealsrentacar@gmail.com
Вижте Цени и Автомобили ТУК

Предлагат ли се детски столчета в колите под наем?

детски столчета в колите под наем преглеждания

Защо столчето за кола е важно:

Детски столчета в колите под наем за различни възрасти се предлагат под наем от BestDeals Rent a car. 

Резервирайте вашето детско столче, когато резервирате кола под наем.

Столчетата за кола са особено важни, когато пътувате с деца, независимо от тяхната възраст- от малки бебета до тийнейджъри. Всъщност всички деца под определена възраст и тегло трябва да бъдат в детско столче за кола според българското законодателство. Ето защо, когато наемате от BestDeals Rent a car, можете да изберете да добавите столче за кола за вашето дете.

Тази опция означава, че можете да резервирате следващата си семейна почивка и да осигурите безопасно пътуване на детето си в столче за кола – без да се налага да носите своето от вкъщи.

Прочетете, за да научите повече за наемането на столчета за кола от BestDeals rent a car.

Какви видове столчета за кола има?

видове детски столчета за кола

Предлагат се различни столчета в зависимост от възрастта на детето. Максимум две детски седалки за кола или една седалка и един бустер могат да бъдат монтирани едновременно във всяко превозно средство.

  • Бебешки столчета за кола

Бебешките столчета за кола са подходящи за бебета до 1 година и тегло до 13 кг. Това са столчета, много често тип кошница, които държат бебето в полегнало положение и са създадени за бебета на възраст от 0 до 15 месеца. Тези столчета са в група О или О+. Обикновено се монтират в посока обратна на движението, от съображения за безопасност.

  • Междинен тип столчета за кола 

BestDeals Rent a car предлага столчета за кола за деца от 9 кг до 18 кг. Тези столчета са подходящи за малчугани с максимално тегло 18 кг. Закона поставя тези столчета в група 1 и са вариант за деца между 9 месеца и 4 години.  Много от тях имат опция за регулиране на наклона, от позиция сън до седнало положение. Тези седалки се монтират по посока на движението.

Съществуват комбинирани детски столчета, които са подходящи за групи О,1, 2, 3, 4, 5 едновременно. Те позволяват в тях да се настаняват деца от 0 кг до 36 кг. Независимо от марката, всички производители успешно предлагат комфортни, ергономични и сигурни решения за малките пътници. Разликата е в допълнителните опции, като височина на столчето, възможност за въртене на 90 или 360 градуса, многобройни позиции на наклон на седалката, регулируемите нива на облегалката и коланите.

Без значение от марката или модела на столчетата, всички детски столчета, които BestDeals Rent a car предлага отговарят на стандарта за безопасност.

Бустерни седалки

За по-големите деца предлагаме повдигащи седалки с позициониране на колана. Те са предназначени за пътници, които са надраснали междинният тип столче за кола и са между 15 кг и 36 кг и на възраст между 3 и 12 години. Инсталирани на задната седалка, нашите повдигащи седалки гарантират, че предпазният колан на автомобила пасва правилно на вашето дете за максимална безопасност. 

Безопасността преди всичко 

Като разполага с висококачествени столчета за кола, които са оборудвани със съответните системи за закопчаване на коланите, абсорбиращи удара материали и защита от страничен удар, BestDeals rent a car гарантира, че вашето дете е възможно най-сигурно и защитено. Според научни данни столчетата за кола могат да намалят риска от нараняване на дете с около 70 %. 

Според българският закон

Закон за движение по пътищата и разделение на детски столчета

Действащият в България Закон за движение по пътищата освен че разделя детските столчета в 5 групи задължава всички деца до 150см ръст задължително да бъдат обезопасени със съответното столче  според теглото. Закона забранява да се превозват на предната седалка деца между 3 и над 3 г. и с ръст под 150 см.

Не се допуска и превозването на деца в детски столчета поставени на предната седалка в посока обратна на движението, освен при деактивирана предна въздушна възглавница. Санкциите за неспазване на правилата за детските седалки се налагат на водачите, ето защо ви съветваме да се запознаете с изискванията преди да пътувате. Говорете с представител на BestDeals Rent a car и пътувайте спокойно.

Удобно и рентабилно с детски столчета в колите под наем

Пътувайте леко и лесно! Наемането на столче за кола от BestDeals Rent a car ви спестява неудобството да носите собственото детско столче. И със сигурност е по-изгодно, отколкото да купувате ново такова, когато пристигнете. 

Мога ли да получа професионална помощ при монтаж на столче за кола?

Има два начина за прикрепяне на столчето в автомобила – чрез 3 – точковия колан на автомобила и чрез системата IsoFix.

Ние  можем да инсталираме  столчетата за кола вместо вас, ако желаете да направите това собственоръчно, ние предоставяме ясни инструкции как да ги инсталирате правилно. Можете винаги да разчитате на съдействие от наша страна. 

Повреда на детското столче по време на наема, какво да направите?

Трябва да съобщите за повредата възможно най-скоро, тъй като тя може да попречи на стандарта за безопасност на столчето. Също така е важно да сте наясно, че може да има такси или санкции.

Гарантирана чистота на детската седалка

След всеки наем, детското столче се демонтира, почиства, а тапицерията се дезинфекцира. Това означава, че вашето дете ще се чувства удобно и безопасно в чиста седалка.

Резервирайте своя автомобил и столче за кола с BestDeals rent a car и започнете своето семейно приключение!