За резервация и запитвания: +359 892 476 929 +359 892 476 547 bestdealsrentacar@gmail.com
bestdealsrentacar@gmail.com
Вижте Цени и Автомобили ТУК

Съвети за избор на кола под наем за вашето пътуване

Съвети за избор на кола под наем за вашето пътуване преглеждания

Предстои ви ново пътешествие, за което трябва да вземете решение с какъв клас кола под наем да пътувате. Ние ще ви дадем съвети за избор на кола под наем. Подбора на автомобил под наем може да се превърне в мисията невъзможна. Благодарение обаче на тези препоръки, които сме подготвили специално за вас – ние, от Best Deals Rent a car, ще ви помогнем в тази задача. Преди да затегнете коланите, прочетете съветите по-долу.

#1 Започнете с планиране на пътуването и избор на кола под наем

Да, знаем, че това звучи като пълно клише, но e факт: с доброто планиране сте преминали половината път към успеха. Преди да разгледате опциите за кола под наем, е нужно да сте наясно с две основни неща: вашия маршрут и какво място ви е необходимо за пътниците и багажа.  Спрямо тези два критерия ще започнете същинското търсене на точното превозно средство, което ще покрие всички ваши изисквания.

Спрямо тях ще подберете конкретен автомобил с определена големина. По-големите коли ще ви осигурят повече пространство, усещане за комфорт и спокойствие. Такъв размер бихме препоръчали за приключение, което е по-дълго и включва повече на брой пътешественици. От друга страна, по-компактните автомобили са много подходящи за кратки и бизнес пътувания. Те са лесни за управление и изключително икономични. В крайна сметка изборът на размера на вашия автомобил се свежда до спецификата на вашия план.

#2 Всичко се крие в детайлите

След като вече сте помислили за размера на колата под наем, която ви пасва най-добре, е от съществено значение да проучите какви са условията за наемане, особено при онлайн резервация. Част от нещата, на които трябва да обърнете внимание, са:

  • какви услуги са включени при вземане на кола под наем (безплатен GPS, опция за допълнителен шофьор и т.н.);
  • има ли ограничения за вашето пътуване;
  • предоставя ли се опция за замяна на превозното средство, в случай на неизправност, както и денонощна пътна помощ;
  • какви са задълженията ви, свързани със застраховка, пътни такси, зареждане на гориво, поддръжка на автомобила и други;
  • предлага ли фирмата, отдаваща колата под наем, вариант за безплатна доставка на автомобила и прочее.

Не забравяйте да се запознаете с всички детайли преди да сключите “сделка” с фирмата, от която мислите да наемете колата.

#3 Задължителна застраховка

Ако избраната от вас компания за коли предлага застраховка, а то без съмнение, всяка уважаваща себе си фирма за отдаване на коли под наем предлага тази опция, е силно препоръчително да се възползвате от нея. Никога не знаете какво може да се случи на пътя, особено в чужда държава, и винаги е по-добре да сте в безопасност, отколкото да съжалявате.

#4 Помислете за скоростната кутия

Подобно на това, че ако сте свикнали да управлявате по-малка кола, то пътуването с по-голяма, ще ви е странно, по същия начин стои и въпросът със скоростната кутия. В случай че предпочитате да шофирате автомобил с ръчна скоростна кутия, няма да искате превозно средство под наем с автоматична такава и обратното. За да се насладите на максимално удобство и да управлявате колата под наем уверено, помислете с какви скорости трябва да бъде тя. След което споменете това свое изискване и на агента, който ви предоставя автомобила под наем.

#5 Бъдете гъвкави

В крайна сметка не забравяйте да бъдете все пак и гъвкави при избора си на автомобил под наем. Съветваме ви да се обадите предварително, за да разберете какви превозни средства са налични в съответния автопарк за вашите дати. В случай че имате предпочитания към определен вид модел или марка, побързайте да резервирате.

Както можете да видите, има много неща, които си струва да се вземат предвид при избирането на автомобил под наем Започнете с определянето на вашите потребности и след това помислите каква кола е подходяща за вас. Ако имате нужда от помощ при избора на подходящ автомобил под наем, не се колебайте да се свържете с нашата компания.