Bestdeals rent a car
За резервация и запитвания: +359 892 476 929 +359 892 476 547 bestdealsrentacar@gmail.com
bestdealsrentacar@gmail.com
Вижте Цени и Автомобили ТУК

Съвети при наемане на автомобил

Съвети при наемане на автомобил преглеждания

Съвети при наемане на автомобил и детско столче

Пътуване то с деца може да бъде много забавно и интересно преживяване. Има толкова много дестинации, които са перфектни за посещение с деца. За вас като родители, обаче това означава допълнителни грижи. Също така и осигуряване на тяхното безопасно и спокойно пътуване.
Вие сте поставени пред опцията да вземете вашето собствено столче или да предпочетете да наемете такова от агенция за наемане на автомобил. Възможно е то да се таксува.

Детските столчета могат да се разделят на 3 основни категории

  • бебешки, 
  • детски,
  • седалки тип „бустер“.

Това разделяне е по два основни критерия – в зависимост от възрастта на детето и според неговото тегло.

Ние в BestDeals Rent-a-car можем да ви предложиме различни размери детски столчета, според нуждите на вашето дете. Също така и възможност да направите резервация на столчето, едновременно с резервацията на избрания автомобил.

Да вземете вашето собствено столче

Ако имате ваше собствено столче, вие може да го вземете с вас по време на пътуването и така да избегнете заплащане на допълнителни такси, както и да си спестите усложнения ако се окаже, че агенцията за коли под наем в този момент няма свободни детски столчета.

Преди да го вземете, се уверете, че сте се запознали с изискванията, които всяка държава има по отношение на детските столчета, така че да направите правилен избор. Запознайте се също така и с политиката за превоз на детски седалки на авиокомпания, с която ще летите.

Някои компании позволяват да качите детска седалка безплатно, а други може да ви таксуват.
Едно от най-важните предимства на това да вземете своето собствено столче, е че вие знаете как то работи и няма да имате никакви затруднения с неговата инсталация в автомобила.

  • Да наемете детско столче от агенцията за коли под наем

Ако пътувате с много багаж и сте с деца, може би по-добрият вариант за вас е да наемете детско столче директно от агенцията за коли под наем. Когато правите своята резервация, е възможно да  добавите опцията „детско столче“ и ако има допълнителни такси за него, прости да ги заплатите с останалата сума по наема на автомобила.

Винаги имайте предвид, че наличността от детски столчета не ви е гарантирана, защото всяка агенция има ограничен брой от тях.

Ето защо, ако пътувате в пиковия туристически сезон, когато търсенето ще бъде най-голямо, има вероятност и да не бъдете обслужени, особено ако резервацията е направена в последния момент. Това, което може да направите е възможно най-рано, да запазите своята детска столче. По този начин можете да сте сигурни, че ще ви чака, когато пристигнете, и ще имате ясна представа за общите разходи по вашия наем.

Когато взимате детско столче от нас, ние ще ви дадем инструкции как да го инсталирате или ще го направим вместо вас и така ще ви спестим допълнителни затруднения.

Типове детски столчета

  • Бебешко столче – от 0- 13кг

Както името подсказва, това столче е предназначено за бебета и прохождащи деца. Това означава, че е подходящо за бебета от 0 – 2 годинки. Бебетата и прохождащите деца би трябвало да се возят на седалка, обърната назад. Това е начинът, по който тази седалка е проектирана да бъде монтирана в колата.

Обърнете внимание, че някои модерни версии на детски седалки могат да бъдат инсталирани обърнати напред. Обърнатата назад позиция все още се счита за по-сигурна.

  • Детско столче – от 9 – 18 кг

Стандартната детска седалка, е подходяща за всички деца, които вече са пораснали за  обърната  назад бебешка седалка, това са децата над 2годишна възраст. Тази детска седалка може да се използва, докато детето ви не стане достатъчно голямо, за да използва вместо това седалка тип бустер.

Тъй като тя е най-често срещаната, повечето агенции за автомобили под наем  разполагат с най-голям брой от тях. Една част от тези седалки се предлагат с функция „сън“, което позволява седалката да се дръпне в легнало положение и да осигури по-добра позиция на тялото на детето при спане в  автомобила.

  • Седалка тип „Бустер“ – от 15 – 36 кг

Седалката тип „бустер“ всъщност представлява само долната част на стандартната детската седалка. Тя повдига детето и „усилва“седящата позиция, така че предпазният колан да приляга по-добре, без реално да пристяга детето с презрамки през гърдите.

Тази роля се изпълнява от колана на автомобила. Те са предназначени само за деца в насочена напред позиция, които са вече големи за стандартната детската седалка. Обикновено това се отнася за деца в училищна възраст.

Минималното тегло за използването на седалката „бустер “варира, но обикновено е от 15 кг нагоре. Тя може да бъде използвана, докато детето ви не стане достатъчно голямо, за да не се нуждае вече от нея, около 36 кг.

Къде да поставите детското столче

Можете да поставите детското столче, на която и да е от задните седалки или предната пътническа седалка. Въпреки това, в зависимост от точния модел на колата и вида на самото столче, една позиция може да бъде по-подходяща от друга.

Повечето производители препоръчват да инсталирате бебешката седалка на предната седалка, обърната назад. Докато детската или бустер седалката трябва да е на задната седалка, обърната напред.

Друго важно нещо е, че ако монтирате седалката отпред, трябва да деактивирате предната въздушна възглавница. Ако не сте сигурни как да го направите, обърнете се към агенцията за коли под наем.

Какви са разходите за наемане на детско столче

Цената варира в отделните агенции. Обикновено се изчислява за всеки отделен ден и има максимален лимит. Възможно е различните категории детски столчета, да бъдат с различна цена.

Законови разпоредби

В повечето страни бебешките столчета, детските седалки или бустерите са задължителни за деца до 12-13 годишна възраст. Или съответно до определена височина, в зависимост от това, кое от двете настъпи първо.

Преди да предпиемете наемане на автомобил, препоръчваме да проверите правилата в страната, в която ще пътувате. По този начин ще вземете правилното решение и ще избегнете ненужни проблеми по време на ваканцията си.